« Flabbergasted » Ramblings on Advertising, Marketing, Communication and Culture ©


Kirsten Verdel: Marketing in an Obama world…

marketinginanobamaworld

Yup. De man, zijn missie en de legende die hij op korte tijd geworden is. De eerste Amerikaanse president van afro-Amerikaanse afkomst is inderdaad een speciaal geval. De man zelf is op zijn minst even boeiend als de campagne erachter. Iets wat ze bij Creative class ook dachten en ze nodigden gastspreker Kirsten Verdel uit om een voordracht te geven. Verdel maakte een groot deel van de Obama-campagne (sinds 2005?) mee en kwam haar ervaringen delen op het event ‘marketing in an obama world’.

Spijtig genoeg was ikzelf niet aanwezig op dit toch wel zeer interessante event. In wezen toch niet, de lieve mensen van Creative Class hadden echter een live-stream opgezet dus ik heb geen minuut gemist. Hiervoor wil ik de mensen achter dit initiatief ongelofelijk hard bedanken. You made my day! (voor iemand die in examens zit, is dat veel!)

Laten we ook niet vergeten om Tom Bogman te bedanken voor zijn toch wel zeer doordachte analyse van web 2.0 tools en de belgische politiek. Het is wel eens boeiend om het Obama-verhaal getransponeerd te zien op onze maatschappij. Er is echter geen kans dat dit scenario zich zo snel zal stellen. Wij zijn nogal laggards als het over internet & communicatie gaat. (kijk maar naar mobile marketing, de late opkomst van facebook bij de meeste mensen, …)

De prachtige Powerpoint-presentatie van Tom Bogman kan je hier vinden:

Iets over het event zelf:

Politics in a digital world … Kirsten Verdel zal ons inleiden in de “Politiek 2.0”. Deze Rotterdamse 31-jarige dame was de enige buitenlandse stafmedewerker van Barack Obama tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ondermeer verantwoordelijk voor de vernieuwende inzet van digitale marketing. Ondertussen heeft ze ook een boek uitgebracht over haar belevenissen: “VAN ROTTERDAM NAAR HET OBAMA’S WITTE HUIS”, dat u tijdens het event kan laten signeren.

Met de Vlaamse en Europese verkiezingen van 7 juni 2009 in het verschiet kan dit wel eens een zeer interessante avond worden. Tom Bogman (Parlementair medewerker Vlaams Parlement / Twitterati) krijgt de eer om de spits af te bijten met een overzicht van Politiek België 2.0. Toch is dit geen louter politiek event. De Obama-campagne heeft immers veel mensen wakker gemaakt in de wereld, ook in de marketingwereld.

Kirsten Verdel in levende lijve! En natuurlijk last but not least. Ik heb de voordracht van gastspreekster Kirsten Verdel opgenomen als audiostream. Voor al de geïnteresseerden:

(rechts klikken –> save as)

http://www.flabbergasted.be/Podcast/Kirsten-Verdel-Marketing-in-an-Obama-world.mp3

EN LAST BUT NOT LEAST:

Koop het boek van Kirsten Verdel hier:

___

Indien je er een andere mening op nahoudt dan de mijne mag je gerust reageren en jouw mening delen. Integendeel, ik heb niet liever. Eventuele suggesties zijn ook altijd welkom! Keep on reading!

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: