« Flabbergasted » Ramblings on Advertising, Marketing, Communication and Culture ©


Beschermt de E-Waves Phone Chip je tegen potentieel schadelijke stralingen van GSM’s?

Het is altijd wel leuk om te zien dat bedrijven de oplossing denken gevonden te hebben voor een bepaald probleem dat de maatschappij bezig houdt.  En deze keer lijkt dat een oplossing voor het probleem van de gsm-straling. Maar nu is er een probleem: het ‘product’ is niet echt onderbouwd op een ‘wetenschappelijke’ basis. En die wetenschappelijke basis moet er juist voor zorgen dat mensen het ‘verhaal’ geloven. En het product noemt in dit geval de E-waves phone chip van Omega Pharma. Slimme marketingstunt of een heilbrenger? Is dit een ‘levensreddend’ product of een ‘hoax’?

Een heleboel wetenschappers stellen een hoop vraagtekens bij de commotie rond dit product. Een aantal van de argumenten luiden: “Hoe kan het de ‘schadelijke straling’ wegwerken als die straling juist de communicatie tussen zender en ontvanger verzorgd?” of  “Hoe kan Omega Pharma zeggen dat ze een oplossing gevonden hebben voor een probleem waarover er nog geen rapport verschenen is over hoe schadelijk het daadwerkelijk is?” En dat rapport wordt pas publiek gemaakt in 2009.

En zij die ertegen in gaan, zijn niet van de minsten: Frank Van Maele (Test Aankoop) en Guy Vandenbosche (stralingsdeskundige KU Leuven). De hoofdvraag is natuurlijk: “Wie heeft er nu gelijk?” Of misschien is het allemaal gewoon een publiciteitstunt van Marc Coucke die in de jury van ‘De Bedenkers’ zetelt?

Ik vind het meer een publiciteitsstunt eerlijk gezegd. Losstaand van het feit of het dan wel of niet werkt is het zeker een goeie manier om te profiteren van het feit dat hij zo kort bij de media staat. En ze zijn er alleszins toch niet beschaamd om er gebruik van te maken. Free publicity als the way to go. En zo zat Coucke gisteren in Phara om zijn product eens uit de doeken te doen en kreeg hij ook gratis persaandacht in het programma ‘Ter Zake’. Ik stel voor dat jullie het eens bekijken, want ik vind het alleszins een ‘straffe marketingstunt’.

Nog een kritische post van iemand die er hetzelfde over denkt als ik: Koop een headset, geen E-Waves Phone-Chip

Een uitgebreide uiteenzetting kan je vinden op deze link

Bron: http://www.ikbelveiliger.be/nl/

En zelfs een Facebook-groep

UPDATE: Blijkbaar was de facebook-groep iets teveel gebrand haha. Ze hebben die reeds offline gehaald omdat ze teveel kritiek kregen. Zelfs een groot bedrijf zoals Omega Pharma gaat de dialoog met zijn ‘klanten’ uit de weg.

Hieronder kan je het filmpje zien waarin professor Guy Vandenbosche zijn opmerkingen geeft over de E-waves Phone Chip:

Marc Coucke verdedigd zijn product in Phara:

___

Indien je er een andere mening op nahoudt dan de mijne mag je gerust reageren en jouw mening delen. Integendeel, ik heb niet liever. Eventuele suggesties zijn ook altijd welkom! Keep on reading!


2 reacties so far
Plaats een reactie

Lees dit eens ,ik ga niet oordelen,en bezie de prijs eens,reeds enige tijd op de markt

Reactie door Bush

Ik heb de link even bekeken. Ik vind het alleszins wel boeiend. Maar waar is de wetenschappelijke onderbouwing van dat ding? Er staat alleen in 5 zinnetjes uitgelegd hoe het werkt. Er staat wel een ‘zogenaamde test’ pagina, is dat wel een ‘test’? Dat is normaal gezien wel met een placebo-groep, een groep die het ding daadwerkelijk heeft en een groep die geen chip heeft. Dus ik vind het geen test. Hoe kan je die base point readings verklaren? Lijkt me te grappig. Komt heel goedkoop over alleszins… t’is een beetje op de ‘domheid’ van de mensen spelen.

Voor mensen die het ook eens willen zien: http://www.life-maxx.nl/12/productdetail/neutraal_zilver.html

Reactie door havelovewilltravel




Plaats een reactie